Меглена Кунева след разговорите с ГЕРБ: Вървим по план

Вървим по план. Това заяви Меглена Кунева от Реформаторския блок след срещата с ГЕРБ, предаде Фокус. „Обсъдихме теми, които миналия път бяха спо

Вървим по план. Това заяви Меглена Кунева от Реформаторския блок след срещата с ГЕРБ, предаде Фокус.
„Обсъдихме теми, които миналия път бяха спорни. Те ще бъдат формулирани ясно, прецизно, точно. Утре ще разменим всяка една от групите какво сме направили в програмата си и ще направим нов текст“, посочи Меглена Кунева.
„Имаме малко различия в областта на икономиката. Направихме необходимото да видим къде се разминаваме по отношение на обществените поръчки. Говорихме за образованието, съдебната реформа“, заяви Кунева.
Утре работните групи на ГЕРБ и РБ ще се съберат индивидуално и ще обменим това, което днес финално сме оформили на хартия каза още Меглена Кунева от РБ. По думите на Кунева днес на срещата представителите на двете политически сили са обсъждани начина, по който държавата се ангажира при бедствия и аварии. „Говорихме за здравеопазване и сливането на НАП и агенция „Митници“ с цел по-добрата събираемост. Искаме да затворим всички врати, от които може да изтече приход. Говорихме и за данъка, който е различен за общините, който е важен за ГЕРБ“, обясни Кунева и посочи, че от РБ са имали съмнение по темата.
Нали не си представяте, че се разглеждат министерски постове? Бяхме констатирани пет човека, включително с хора от наша страна, които са специалисти. Няма формални предложения нито дадени, нито уговорени по отношение на постове, допълни Меглена Кунева на въпрос дали са обсъждали министерски постове. Тя подчерта, че правят всичко стъпка по стъпка и са го заявили много ясно. „Ако по тази програма нямаме съгласие, няма смисъл да се прави следващата стъпка“, посочи Кунева.
Тя обясни, че с ГЕРБ нямат идеологическо противоречие по отношение на финансовата политика и НАП. „В РБ като цяло сме да се затворят всички пробойни. Изразихме съмнение, че може да стане сега, защото е въпрос на подготовка. Дали е възможно да стане в рамките на 2, 3, 6 месеца, ще го уточним в управленската програма“, заяви Меглена Кунева.
„Декларацията се изпълнява през цели и мерки, които ще видите в управленската програма. Комисията „кой“ не е била обсъждана днес“, каза още Кунева.
.„Гледали сме предизборните си програми. Ние търсим устойчивост и устойчивостта се постига чрез правосъдие, администрация, включително и изпит, който се предполага, когато се назначават регулаторите“, заяви Кунева.
„За актуализацията не сме говорили. За съдебна система три мерки- дългосрочни със стратегия, има добри идеи. Дотук се придържаме и намираме подкрепа в програмата, която РБ има. Нашето желание е да мислим за нова Конституция“, каза още Меглена Кунева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0