Борисов за инцидента със самолета: Гледам долу Банкя, къщата ми, а нямам парашут

Недоспал, но весел Бойко Борисов разказа тази сутрин пред репортери в Брюксел снощните си патила в небето над София в повредения правителствен с

Недоспал, но весел Бойко Борисов разказа тази сутрин пред репортери в Брюксел снощните си патила в небето над София в повредения правителствен самолет. Той сравни „Фалкон“-а, чийто колесник не се прибра след излитането, с „болен щъркел“. Малко след издигането във въздуха усетил, че машината „не вози като самолет, а като развален самолет“.
Пилотът направил няколко маневри, но най-накрая се появил и казал на пътниците, че имат проблем и ще трябва да се върнат. Един час кръжали над София, за да изразходват повечето от горивото – мярка за избягване на експлозия при аварийно кацане „по корем“, пише „Клуб Z“.
През илюминаторите виждали как на пистата долу се строяват пожарните коли. Премиерът си спомнил как като млад пожарникар гасил разбилия се в краварник в близкото село Кривина самолет Ту-134 на бившата авиокомпания „Балкан“ през 1984 година.
Няколко пъти пилотите снижавали съвсем „Фалкон“-а, за да видят екипите от земята положението на неприбрания колесник – дали е безопасно да кацне с него.
„Отдолу му осветяват корема с прожектори като на гинеколог“, образно описа ситуацията Борисов. И сподели част от чувствата си през изминалата нощ: „Кръжим в тъмното над София, гледам долу Банкя, къщата ми, а нямам парашут“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0