ДПС ще подкрепи „поправката КТБ“, иска цялата истина за фалита на банката

ДПС също ще подкрепи поправката, даваща разширени правомощия на главния прокурор да стопира сделки, от които произтича заплаха за националната си

ДПС също ще подкрепи поправката, даваща разширени правомощия на главния прокурор да стопира сделки, от които произтича заплаха за националната сигурност на страната. Това обявиха на пресконференция Лютви Местан и Йордан Цонев. „Никога и при никакви обстоятелства не съм се срещал с лицето Цветан Василев. Не само преди рухването на КТБ, никога през живота си не съм имал нито една среща, дори телефонен разговор с това лице“, зави Местан, попитан за интервюто на Цветан Василев, в което той обявява, че се е срещал с представители на три политически сили преди рухването на КТБ.
„ДПС иска истината и цялата истина, пълната нередактирана до последния детайл истина, по казуса „КТБ“. Нямаме друг приятел освен истината. При консултациите при президента следвахме държавния и публичния интерес. Затова внесохме този специален закон, който защитава държавния и публичния интерес“, заяви  Местан.
„Няма да позволим да се говори за КТБ като за митологема. Ще разкрием цялата истина и призоваваме в аванс въпросното лице – Цветан Василев, да не държи тайните в сейфовете, а да ги предостави на главния прокурор. Искам всички лидери на големи и малки партии да се присъединят към моя призив. Той признава, че прикрива неща, свързани с КТБ. Укриването на каквото и да е било свързано с КТБ да се предаде на българската прокуратура“, поиска Лютви Местан.
По-рано днес Данаил Кирилов от ГЕРБ съобщи, че до края на деня въпросната поправка ще бъде внесена в деловодството на Народното събрание и предстои гласуването й в пленарна зала.
Михаил Миков и Янаки Стоилов, както обявиха, че БСП ще подкрепи поправката, тъй като партията отдавна настоявала за въвеждането на подобна мярка.

COMMENTS

WORDPRESS: 0