Двама от убийците на студента Стоян Балтов изчезнаха, обявиха ги за издирване

Двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов са изчезнали. На 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов не са намерени на посоч

Двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов са изчезнали. На 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов не са намерени на посочения адрес и са обявени за общонационално издирване – в затвора е само Александър Данаилов. На 22 декември ВКС потвърди присъдата на Софийския апелативен съд (САС) за убийството на Стоян Балтов. Така окончателно отговорност за смъртта на студента от преди 6 години ще понесат тримата обвинени младежи, които получават по 18 години затвор.
Още същият ден от прокуратурата са разпоредили на служители от „Съдебна охрана“ да приведат тримата в затвора. На адресите, обаче, е бил открит само Александър Данаилов. Другите двама не били намерени. Прокуратурата си е свършила работата, защото е постигнала осъдителна присъда, коментира говорителят на ВКП Малина Александрова.
Тя потвърди, че прокуратурата е била уведомена от „Съдебна охрана“, че двамата осъдени не са открити. Информацията за изчезването им би трябвало да бъде разпространена от Министерството на правосъдието, тъй като „Съдебна охрана“ и затворите са към тях, посочи Александрова. На 23 декември сутринта двама прокурори са уведомили СДВР за изчезването на Вили Георгиев и Светлозар Стоилов и двамата са обявени за национално издирване.
20-годишният студент Стоян Балтов бе убит преди 6 години – на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град. За умишлено убийство по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети пред съда отговарят Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Според прокуратурата, убийството е по хулигански подбуди. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0