Цветанов: Имал съм емоционални изказвания, които не е трябвало да правя

Готов съм да се видя с Мирослава Тодорова и да й се извиня. Има дело, защото тя се почувствала засегната. Имал съм и по-емоционални изказвания,

Готов съм да се видя с Мирослава Тодорова и да й се извиня. Има дело, защото тя се почувствала засегната. Имал съм и по-емоционални изказвания, които може би не е трябвало да правя като вътрешен министър. Бих говорил с нея, за да постигнем консенсус. Не се съмнявам в нейната компетентност. Това обяви депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.
Малко по-рано Тодорова заяви:“Делото ми срещу Цветан Цветанов продължава. Искът е за клевета. Не искам пари“.
Бвшият вътрешен министър каза още, че България и Румъния са влезли заедно в ЕС и двете страни са имали мониторинг в сектор правосъдие, но в момента Румъния ни е изпреварила много.
„Здравният министър Петър Москов също говори с емоция спрямо лекарите от Спешна помощ, които отиват в ромските махали. Той трябва да защити хората си, когато отиват да помогна, а ги посрещат с агресия. Реформите са необходими. Сегашният министър на правосъдието има визия за реформи и трябва да бъде подкрепен. Вярвам, че с реформаторите ще имаме съгласие да го подкрепим“, обясни Цветанов.
Той категорично каза, че не е предлагал Слави Бинев за шеф на Комисията за култура и медии. „Накрая стана така, че ПФ имаха две комисии, а искаха и трета. Светлин Танчев и Румен Йончев от БДЦ отказаха да дадат Комисията за еврофондовете и се стигна Комисията за култура и медии. Очаквам ПФ да дадат отговор на въпроса дали Слави Бинев трябва да се оттегли. Това може да стане по два начина – по негово желание или ако от партията му решат“, добави още Цветанов

COMMENTS

WORDPRESS: 0