Сестрата на Атанаска: След всички разговори с нея знам, че е невинна!

"Видях сестра си две седмици след като я задържаха, директно й зададох въпроса дали тя е извършила това убийство, отговори ми, че не е. Вярвам й

„Видях сестра си две седмици след като я задържаха, директно й зададох въпроса дали тя е извършила това убийство, отговори ми, че не е. Вярвам й!“, заяви в съдебната зала Северина Димитрова. Северина е по-малката сестра на Атанаска Георгиева, обвинена за убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие. Процесът срещу нея започна на 19 януари. Атанаска все още не е дала обяснения. Според прокуратурата тя е умъртвила Алекс по особено мъчителен за жертвата начин – чрез задушаване с две найлонови торби.
Според Северина никой не искал да изслуша сестра й по време на предварителното производство. Затова на 6 юни тя отишла при нея, подробно записала разказа й по минути от 10 април до откарването й в ареста в Бургас,  след това го преписала на компютър и го предала в следствието. През юни започнала да получава заплахи по фейсбук от човек с профил на името на Антон Петров.
Както 24 България съобщи, именно снимка на Антон Петров представи в съда майката на Атанаска – Светла Димитрова, твърдейки, че той е истинския извършител. Прокуратурата обаче заяви, че е работила по тази версия и такъв човек не е установен.
„Затваряй си устата, за да не ти я зашият“, била една от заплахите от страна на Антон Петров. След това й написал, че може да й се случи нещо неочаквано като катастрофа с камион. Въпросът „Дали малката ти „Ярис“ ще издържи?“ сериозно уплашил Северина, тъй като тя разбрала, че неизвестният от фейсбук знае каква кола има. Тя пуснала жалба в прокуратурата, но не е получила отговор дали по нея се работи.
От всички разговори с Атанаска съм се убедила, че тя не е убила детето, категорична бе сестрата. Северина преразказа версията на обвиняемата за случилото се. Показанията й бяха аналогични на казаното по-рано от майка й Светла. В последствие, след ареста на Наска, Димитрова разбрала, че сестра й се познава с хора от „поморийската мафия“. В съдебната зала тя спомена името на Христо Широков   (един от приближените до Димитър Желязков – Очите – б.а.). Атанаска й разказала, че той я карал да работи като „муле“, без да уточнява какво значи това, но тя отказала. След това той я заплашил, че може да й се случи нещо лошо и  подстригал косата й.
От показанията й не стана ясно дали според нея това познанство е свързано с убийството, за което сестра й е обвинена.
Разпитите продължават, днес по графика на съда показания трябва да дадат 20 свидетели.

COMMENTS

WORDPRESS: 0