Шофьорът, заснет да дава подкуп на полицай, не признава вината си

Откритият от полицията шофьор от скандалния клип с подкупния катаджия Сашо Тръп­ков отрича да е давал пари на униформения, пише „Преса". Въпрек

Откритият от полицията шофьор от скандалния клип с подкупния катаджия Сашо Тръп­ков отрича да е давал пари на униформения, пише „Преса“. Въпреки че водачът е открит по номера на колата му от видеото на студента Димитър Димитров, той не е признал пред разследващите, че е давал банкнота, за да отърве глоба за нарушение. Причината да отрича е, че според Наказателния кодекс предлагането на рушвет също е престъпление, предполагат проверяващите случая.
Вината си не е признал и Тръпков в писмените си обяснения. Той ги занесе в четвъртък сутринта в столичния КАТ. Разследващите отказаха да разкрият каква е версията на полицая, тъй като не е приключило дисциплинарното производство срещу него. То започна във вторник със заповед на шефа на столичната полиция Младен Маринов и се очаква да приключи до седмица, макар срокът да е месец. Вероятно след това Тръпков ще бъде уволнен.
По случая вече обяснения даде и студентът Димитър Димитров, който засне Тръпков да взема банкноти от шофьори. Той казал, че е заснел видеото миналия четвъртък от балкона си в столичния кв. „Борово“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0