Вижте какво сме търсили най-много в Гугъл през изминалата година

Световното първенство по футбол в Бразилия е най-търсеното събитие от българите през годината в гугъл, сочи годишната класация на онлайн гиганта

Световното първенство по футбол в Бразилия е най-търсеното събитие от българите през годината в гугъл, сочи годишната класация на онлайн гиганта. Мондиалът е изпреварил дори изборите за парламент и Европарламент. Топ 3 на най-търсените събития запълват търсения за почивните дни през годината. Списъкът се изготвя от гугъл в края на всяка година. Той е разделен на отделни категории и страни, като има и обща класация за света. Самата статистика обаче не е на база абсолютен брой търсения на конкретен термин Причината за това е, че в такъв случай не би имало особено големи промени от година до година. Вместо това онлайн гигантът мери т.нар. trending seаrches – показва кои търсения са се повишили рязко спрямо предходната година.
В класацията за най-търсени личности на първо място е боксьорът Кубрат Пулев. Боят на Кобрата с Владимир Кличко за световната титла в свръхтежка категория е бил доста следен от българите – украинецът е на 5-о място в класацията. Втори е самоубилият се през август актьор Робин Уилямс, а третото място е за малката Крисия, която стана втора на детската Евровизия. Починалият през февруари Джоко Росич е четвърти.
Тази година за България няма отделна категория за най-търсените неща изобщо. Миналата година имаше такава, а лидер бе турският сериал „Огледален свят“.
В класацията за телевизионни предавания на първо място е „Съдби на кръстопът“, излъчвано по Нова тв. Веднага след него е друго риалити на същата телевизия – „ВИП Брадър“. На трето място е „България търси талант“ на Би Ти Ви.
Как се приготвят палачинки пък е най-търсената рецепта. Следват я тези за кекс и мъфини. В категорията преобладават търсения за рецепти за сладки неща.
Диетите също са включени със собствена класация. Най-търсена е 90- дневната, следвана от лунната и житната.
Темата за отслабването е била водеща и през изминалата година. Тя води класацията „как да“.
На 7-о място в категорията е въпросът „как да нокаутирам“.
Много българи са питали гугъл какво е любовта. Вечният въпрос води класацията в категорията „какво е“.
Неизчерпаемата тема за любовта обаче е завзела още една категория, отговаряща на въпроса „къде е“. Там е на трето място, изпреварена от търсения къде е Минди и къде е Дубай.
Най-търсеното нещо в света за годината е актьорът Робин Уилямс. На второ място в списъка е световното първенство по футбол.
Следва го болестта ебола. Епидемията в Западна Африка е най-сериозната, с която се е сблъсквал светът досега, а случаите в Европа и САЩ показаха, че борбата с тази опасна зараза не е проблем само на местното население.
Четвъртото място е за малайзийските авиолинии. Компанията имаше доста тежка година. На 8 март нейният полет 370 се изгуби над океана и все още не е намерен.
Няма и никаква следа от мистериозно изчезналия самолет. През юли пък самолет на компанията беше свален над Украйна. На борда на двата боинга имаше общо 537 души. На пето място сред най-търсените понятия в гугъл е болестта на Лу Гериг (амиотрофична латерална склероза, ALS) и свързаното с нея предизвикателство ледената кофа. То стана много популярно в края на лятото и имаше за цел да привлече вниманието на обществеността към тази болест, както и да събере пари за изследвания.
Спряната игра Flappy bird заема шестото място, следвана от победителя на Евровизия тази година – Кончита Вурст.
Последните три места в глобалната десетка на най-търсените понятия са ИДИЛ („Ислямска държава в Ирак и Леванта“, сега само „Ислямска държава“, ИД), филмът на „Дисни“ „Замръзналото кралство“ и олимпиадата в Сочи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0