Бойко дари внушителна сума на бащата, който продаваше кръвта си

Премиeрът Бойко Борисов направи коледен подарък на бащата на три деца Борис Найденов от ломското с. Ковачица. Това съобщи областният управител н

Премиeрът Бойко Борисов направи коледен подарък на бащата на три деца Борис Найденов от ломското с. Ковачица. Това съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров. Бащата продаваше кръвта си, за да изхранва децата си и да си плати тока.
Найденов работи към „Напоителни системи“ – в помпената станция на селото, и от месеци не бе вземал заплата. Той продавал кръвта си в центъра в Лом, за да изхранва децата си и да ги праща на училище. Получавал по 50 лв., оригинална кока-кола и шоколади за децата. „Кръв не ми остана, веднъж дори припаднах!“, жалва се той. Изпадналият в безизходица мъж получи като дар пари за ремонт на къщата си лично от премиера, който гостува в дома му. Сумата е внушителна, но остава в тайна, договорили се двамата
„Няма място за отчаяние, нека заплатите ти останат за храна, а останалото, което ти давам, да е за ремонт на къщата. Ще направим всичко възможно дружеството да се стабилизира и да заживеете спокойно“, уверил го Борисов.
За Коледа бяха изплатени закъснелите заплати на мелиораторите за три месеца. 70 работници от хидротехническия район на „Напоителни системи – Мизия“ – клон Монтана, получиха възнагражденията си на обща стойност 38 000 лв.
Синовете на Найденов – 12-годишният Антон и с две години по-малкият Цветан, бяха зарадвани от Дядо Коледа с шейна, а най-малката дъщеричка, която ходи на забавачка – 5-годишната Здравка, вече има колело. Бащата веднъж вече закупил строителни материали, но заплатите отново секнали. Майсторите пък искали да им се плаща за работата кеш и така всичко било съсипано от капризите на времето. Сега Найденов ще може да стегне мизерната си къща с дареното от премиера. По неофициална информация сумата надхвърля 5000 лева.
„Благодаря на премиера за този благороден жест, това за нас е чудо, благодаря и на всички добри хора, които ни помогнаха още за великденските празници, а сега не ни забравиха и за Рождество Христово. Получихме много колети, съзнавам, че не всички са много богати, а просто са заделили от залъка си“, каза бащата Борис, глава на петчленното семейство. Първа откликнала на молбата им Нешка Робева. Храни, напитки, дрехи и учебни пособия му изпратили десетки хора от страната. Сред дарителите са политици и бизнесмени, поискали да останат анонимни.
„Кротки хора са и работливи, но изпитват трудности. Майката Светла е безработна, всичко се крепи на бащата. Само детските надбавки не стигат“, каза кметът на селото Цветан Аспарухов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0