Бивш министър на здравеопазването напусна ДСБ, не одобрява сътрудничеството на Радан Кънев с Бойко Борисов и ГЕРБ

Министърът на здравеопазването в периода 1999 - 2001 година Илко Семерджиев напусна ДСБ. Като основен аргумент той посочи сътрудничеството на Ра

Министърът на здравеопазването в периода 1999 – 2001 година Илко Семерджиев напусна ДСБ. Като основен аргумент той посочи сътрудничеството на Радан Кънев и сие с Бойко Борисов и ГЕРБ.
Ето какво написа във Фейсбук Семерджиев:
До г-жа Грети Стефанова
Председател на ДСБ, София, Красно село
Копие до г-н Радан Кънев
Председател на ДСБ
Уважаема г-жо Стефанова,
С настоящето Ви уведомявам, че считано от 07.11.2014 г. преустановявам членството си в ДСБ поради несъвместимост между личните ми разбирания за последователност и почтеност в политиката, и политическото поведение на ДСБ в рамките на Реформаторския блок, както и в 43 НС. От Резолюцията приета на XII НС на ДСБ т.3 проведено на 15.03.2014 г., ни дели само половин година и за мен, както и за всеки редови член на ДСБ не става ясно как позицията на партията се е променила на 180 градуса относно отношенията с ГЕРБ и отцепилото се про-путинско крило на БСП в лицето на партия АБВ. Горецитираната т.3 на резолюцията на XII Национално събрание гласи:
„3. Осъзнаваме, че поривът за промяна от миналото лято беше прекършен от безочието на властта и пропагандната машина на мафията. Ние сме политическото представителство на хората, искащи промяна, на хората които знаят, че изборът между БСП и ГЕРБ е натрапен фалшив избор.“
Настоящата коалиция, в която ДСБ участва, вкл. със свои министри в правителството на ГЕРБ-РБ-АБВ-ПФ показва, че решенията на НС на ДСБ са бламирани изцяло, редовите членове и симпатизанти на ДСБ, както и избирателите са брутално излъгани, а Ръководството, което до преди 05.10.2014 г. наричаше БСП и ГЕРБ „мафия“, днес е в парламентарна и управленска коалиция с тях. При това коалицията с частта на БСП, обособила се в партия АБВ, е най-ретроградната евроазиатска част, на която България дължи т.н. „Голям енергиен шлем“ и е ръководена от агент на ДС. Недоумение буди и внезапно пробудилата се „любов“ и „благодарности“ към председателя на ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, за когото Ръководството на ДСБ декларираше, че никога няма да подкрепи за премиер, но само за дни след извънредните парламентарни избори го припозна за свой лидер, премиер и коалиционен партньор.
Личното ми мнение е, че членовете на Ръководството на ДСБ са изменили на политическите принципи, политическата линия и политическите решения взети от най-високите органи на партията, позволили са си груби самоуправствени действия и в името на обогатяването с власт, изграждане на лични кариери и придобиване на лични облаги, вместо да противостоят на т.н. от тях „мафия“, всъщност са се присъединили към нея.
Обикновено в такива случаи Ръководство, което не е спазило решенията на по-висшестоящи органи на партията, подава оставка или му бива поискана оставка, за да понесе отговорност за самоуправството и подмяната на волята на членовете. Тъй като това очевидно не се очертава да се случи смятам, че повече нямам място сред узурпатори на власт и нелегитимно своеволничещи партийни ръководители, които са подменили политическия и идеологически профил на ПП ДСБ.
Илко Семерджиев
14.11.2014 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0