И банкоматите замръзнаха от студа

Банкоматите в центъра на Варна замръзнаха заради ниските температури, съобщи БНР. Арктическият студ, обхванал страната, започна да превръща край

Банкоматите в центъра на Варна замръзнаха заради ниските температури, съобщи БНР. Арктическият студ, обхванал страната, започна да превръща крайбрежните камъни обливани от морските вълни в ледени скулптори. Заради ниската температура на въздуха във Варна се наблюдава и един рядък феномен – „Врящо море“. Той се вижда, когато температурата на въздуха падне под 10 градуса, а морската вода е все още топла.
Времето ще бъде студено. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, само в най-източните райони все още умерен до силен – от север, с тенденция за отслабване към края на деня, прогнозираха от НИМХ към БАН. Максималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, в София около минус 4°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава. По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Ще е с променлива облачност, почти без валежи. Максимални температури от минус 7°-8° по северното, до към минус 3°-4° по южното крайбрежие. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на водата е около 5°. И над планините ще има променлива облачност, по-често значителна. На места също ще превали слаб сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен – от север, към края на деня ще отслабне. Продължава да застудява. Температурата в следобедните часове на 1200 метра ще бъде около минус 12°, на 2000 метра – около минус 15°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0