Кърмачки атакуваха столичен мол, майката, предизвикала скандала, не ги подкрепи

На обявения протест срещу обществените нагласи, които не одобрявта кърменето на публични места, дойдоха няколко майки от столицата. Около 10-тин

На обявения протест срещу обществените нагласи, които не одобрявта кърменето на публични места, дойдоха няколко майки от столицата. Около 10-тина жени се събраха рано сутринта в същия мол, който беше заплашен от кърмеща майка, че ще го съди, защото й направили забележка.
Любопитното е, че същата майка, заради която се разрази истинска буря в медийното пространство, се разграничава от днешната проява. Останалите жени недоумяват защо тя е решила така, тъй като те са излезли на протест точно заради нея.
Майките отстояват правото си да могат да хранят децата си навсякъде. Те гледат на кърменето единствено като на хранене и не виждат нищо сексуално в него. Затова призовават и останалите хора да разсъждават по същия начин. Някои от жените все пак се покриват докато кърмят.
„Това не е протест срещу мола. Това е протест срещу обществото“, заяви една от жените пред bTV. Те се надяват до обяд повече майки да ги подкрепят.
Междувременно от мола съобщиха, че подкрепят кърменето на публични места и не го ограничават. Те изтъкват, че имат обособени помещения за кърмене на всеки етаж, така че майките и бебета да се чувстват удобно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0