Съдът в Белград отхвърли искането за екстрадиране на Василев

Апелативният съд в Белград отхвърли решението на Висшия съд в сръбската столица издирваният с червена бюлетина банкер Цветан Василев да бъде екс

Апелативният съд в Белград отхвърли решението на Висшия съд в сръбската столица издирваният с червена бюлетина банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран в България. По този начин казусът се връща на първата инстанция, съобщи пред БНР говорителката на съда Миряна Пилич.
Според Апелативния съд в Белград решението на първоинстанционния Висш съд в Белград е било взето в нарушение на наказателния кодекс и на основата на погрешно и непълно събрани факти. По време на решението на Висшия съд в Белград не са били взети под внимание правата на обвиняемия Василев, които са гарантирани от международните правни договорености, както и от сръбското правосъдие, с което те са били нарушени. Това се казва в специално писмо до БНР от белградския Апелативен съд.
Освен това първоинстанционният белградски Висш съд не е потвърдил по време на вземането на решението си дали са изпълнени фактически условията за екстрадиране на издирвания от българското правосъдие банкер Цветан Василев. По този начин случаят се връща за доразглеждане в Белградския висш съд.

COMMENTS

WORDPRESS: 0