Водещата версия за убийството на Татяна от Пазарджик – страст и пари

Убийството на Татяна Стоянова, началника на кабинета на пазарджишкия кмет, е вследствие на страст и пари. Това е една от водещите версии засега.

Убийството на Татяна Стоянова, началника на кабинета на пазарджишкия кмет, е вследствие на страст и пари. Това е една от водещите версии засега. Страст, защото е извършено с ярост, първият патрон е засякъл или оръжието е било заредено два пъти. А многобройните изстрели целели мъст, а не отстраняване на конкурент или бизнес противник.
В подкрепа на тази версия е фактът, че убийството е извършено на имения ден на Татяна Стоянова пред дома , докото е прибирала поднесените през деня цветя. Парите са намесени заради откритите суми в дома . И заради твърденията, че покойната смесвала личните си отношения, служебните и търговските. Засега обаче доказателства няма и у разследващите има скептицизъм дали ще бъде разкрито това убийство. Почти е отхвърлена версията, че е убита от наемник. Смята се, че човекът, който е стрелял, е имал видима лична мотивация да отмъсти за нещо.
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил наблюдението и разследването за убийството на Татяна Стоянова да бъдат отнети от окръжната прокуратура в Пазарджик и прехвърлени на Софийската градска прокуратура (СГП). Информацията бе потвърдена от говорителя на пазарджишката прокуратура Снежана Стоянова. 33-годишната Татяна Стоянова, която бе началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов, бе разстреляна с 5 куршума пред гаража си вечерта на 12 януари.
Във връзка с убийството са разпитани над 100 свидетели. На местопрестъплението бяха намерени засякъл патрон от пистолета на убиеца, а една от откритите гилзи е с отпечатък. Отделно от това в жилището на Татяна Стоянова бяха намерени и няколко надписани плика с пари на обща стойност 4500 лв.
Това дава основание да се гради и първата версия за убийството на Стоянова, че то е извършено заради лични отношения и пари. Поради това един от първите призовани на разпит е известен спортист по бойни спортове, общински съветник в града. Близките му отношения с Татяна Стоянова бяха публична тайна. Отделно от това фирми, близки до общинаря, спечелиха няколко конкурса за стопанисване на заведения в най-големия и посещаван парк остров „Свобода“.
Запознати твърдят, че това е станало благодарение на Татяна Стоянова, която е имала и личен финансов интерес. Смята се дори, че парите, намерени в дома , са именно отчисления от съвместната дейност. По информация на „24 часа“ след убийството на младата жена въпросният общински съветник е разпитван многократно в продължение на няколко дни в полицията за съпричастност към престъплението.
Бил е подложен и на детектор на лъжата, но е издържал проверката. Така той е отпаднал от кръга на евентуалните заподозрени. Втората версия, разработена за убийството на Стоянова, е за засегнати финансови интереси и търговия с влияние.
На пресконференция кметът Тодор Попов обяви, че шефката на неговия кабинет е била обикновен общински служител, от когото нищо не зависи и който не е имал пръст във взимането на важни решения за общината.
В тази връзка той не смята, че 33-годишната жена може да е замесена във финансови или други подобни интереси, въпреки че отрече факта, че Татяна Стоянова бе негова дясна ръка, която координираше отделните административни структури и отдели.
Кметът Попов също е бил разпитан във връзка с убийството, но е заявил, че няма представа кой може да е предполагаемият убиец на най-близкия му служител.

COMMENTS

WORDPRESS: 0