Местан: Версията за задкулисие между ДПС и ГЕРБ отпадна, интересно ми е какво ще говорят сега анализаторите

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че събитията от тази сутрин опровергават напълно интригата, че ГЕРБ и ДПС са в негласна коалиция. Днес партият

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че събитията от тази сутрин опровергават напълно интригата, че ГЕРБ и ДПС са в негласна коалиция. Днес партията му проведе с президента Росен Плевнелиев. Местан отказа да дава оценка на избора на Бойко Борисов за нов вътрешен министър в лицето на Румяна Бъчварова, но заяви, че се надява тя наистина да засили гражданското присъствие във властта. От ДПС се заканиха, че ще следят много отблизо какво се случва във ведомството, тъй като предишният кабинет „Борисов“ е бил обвиняван в полицейщина.
Според Местан заявката на Борисов, че председателят на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров ще бъдат сменени, категорично доказва, че версията за задкулисие, поддържана през последните няколко дни от редица анализатори – кой кого и за какво държал, отпада. След като подчерта няколко пъти това, той отправи предизвикателство към въпросните анализатори, че му е много интересно да ги чуе какво ще говорят оттук-нататък.
„След днешното предложение за структурни и персонални промени в кабинета от страна на г-н Борисов смятаме, че вече не може и дума да става за никакво задкулисие“, натърти отново Местан. Той обаче анонсира, че при вота в пленарна зала утре, парламентарната група на ДПС ще гласува „против“ структурните промени в кабинета „Борисов-2“.
Лидерът на ДПС заяви още, че в никакъв случай партията му няма да се съгласи с президента за настояването му за задължително гласуване. Според Местан трябва да се обърне внимание на ограничените права за гласуване на някои български граждани, като ДПС ще настоява за вето върху текстове в изборния кодекс, които регламентират ограничаване на тези права. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0