Бъдете внимателни на пътя, няма добри условия и за туризъм в планините

Лоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Температурите са ниски и варират от минус

Лоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Температурите са ниски и варират от минус 12 до минус 6 градуса.
Във високите части на планината духа ураганен вятър. Лифтовете и съоръженията работят частично в Пампорово, Боровец, Банско и Добринище. От планинската служба препоръчват на туристите да се въздържат от излизане в планината, заради силният вятър и обилните снегонавявания на източните и югоизточните склонове. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие.
 Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет.
 Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.  
Днес след обяд Котленският проход ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства над 10 тона. По някои пътища се ограничава и товарния трафик. Проходът се затваря в 16:00 часа. Водачите на моторни превозни средства с тегло над 10 тона могат да използват като алтернативни маршрути Ришкия проход и Прохода на Републиката.
АПИ съобщи за ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа на 28 декември от 14:00 ч. до 20:00 ч.
Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква през празничния ден, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0