Красимир Каракачанов: Политиката на Турция е заплаха за България

Голямата опасност за националната сигурност не идва от Изток, а от Юг. Говоря за политиката на Турция, която може да стане много по-агресивна сп

Голямата опасност за националната сигурност не идва от Изток, а от Юг. Говоря за политиката на Турция, която може да стане много по-агресивна спрямо нас. Това е проблем, който не трябва да се подценява. , категоричен беше Каракачанов. Това обви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов пред БНТ.
„Изграждането на логистичен център на НАТО в България трябва да се обсъди в парламента. Така ще бъдат избегнати спекулации по темата и хората да бъдат по-наясно“, каза още Каракачанов.
Според него България трябва да излезе с официална позиция, че живо се интересува от съдбата и интересите на българското население в Украйна.
„Трябва да се обсъди и какво се състоянието на българските сили за сигурност. Идеята на Патриотичния фронт за свикване на КСНС при президента е да се обсъди националната сигурност на страната. Там трябва да формулираме обща теза и позиция. В Украйна има над 500 000 българи. Те участват и от двете страни на бариерата. България трябва да покаже, че живо се интересува от съдбата на българското малцинство в Украйна. Един дебат в парламента ще е много полезен и ще пресече популистките твърдения на някои политици. Основният бежански поток идва от Сирия. Останалите 50% са от Алжир, Пакистан и т.н. Аз не знам в Алжир да се води война. Ако българите от Украйна решат да дойдат в родината си, много българи ще ги приютят. България трябва да вземе решения за трайното настаняване на нашите сънародници. Разговарял съм с тях и те признават, че ги е страх. Войната се води много близо до тях. България не трябва да решава проблемите на парче. Трябва да имаме ясно формулирана позиция“, каза още той.
Каракачанов коментира и среща на НАТО в Брюксел, която се проведе преди 5 дни. „На нея е взето решение да се продължат отношенията с Русия. Виждаме позицията на Германия и Франция. Не мисля, че в България някой счита Русия за враг. Това са едни несериозни твърдения от страна на определени политически партии. Те се опитват да наплашат българските граждани“, завърши той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0