ДНК по тиксото доказва-убийцата на малката Алекс е Атанаска Георгиева

Сочената за извършител на убийството на малката Александра от Поморие – 39-годишната Атанаска Георгиева, се изправя пред съда на 19 януари. Съкр

Сочената за извършител на убийството на малката Александра от Поморие – 39-годишната Атанаска Георгиева, се изправя пред съда на 19 януари. Съкратен процес с признаване на вината от нейна страна не се очаква, тъй като служебният й защитник не е оторизиран да иска такава процедура, съобщава „24 часа“.Според обвинителния акт, изготвен от прокурор Димо Маджаров, 39-годишната жена от Златоград е умъртвила 8-годишната Александра Тодорова чрез задушаване. Наказателният кодекс предвижда за такова обвинение от 15 до 20 г. доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Атанаска Георгиева възнамерявала да поддържа версията, че извършител на престъплението е друг човек. Близките й изцяло я подкрепят, включително с кампания във Фейсбук. За тях Наска е изкупителна жертва, а истинският извършител се прикрива от властите.
В края на май, след края на разследването, Атанаска внезапно поиска нов разпит и заяви, че убийството е извършено от мъж, когото тя познава по прякор. Тя твърдеше, че той я изнасилил преди убийството. С разпореждане на наблюдаващия прокурор Димо Маджаров таванската стая, където живееше Атанаска, е разпечатана и е извършен оглед. В него, обаче, не са намерени следи от пребиваването на друг човек.
Извършеното по делото експертизи са категорични – по тиксото, с което е омотана черната торбичка върху главата на Алекс, има отпечатък на Атанаска и на никой друг. По тиксото има и ДНК профил на двама души – Алекс и Атанаска.
Със сигурност в залата на Бургаския окръжен съд ще присъстват хората от семейството на Атанаска – хотелиерът Веселин Тошев, съпругата му Северина и майката Светлана. Сред тях е бившият съпруг на Наска – Стефан. Не е призована най-голямата сестра на Северина и Атанаска – Евгения, но тя присъства по време на мерките и едва ли ще пропусне процеса.
От страната на обвинението до прокурор Маджаров се очаква да застанат трима адвокати на семейство Тодорови – Росен Кожухаров, Яни Николов и Валентин Калчев. Родителите на Александра ще участват в процеса като честни обвинители и граждански ищци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0