Не повдигнаха обвинение на съпругата на Цветан Василев, тя: Няма дупка в КТБ, всичко е фарс

Съпругата на Цветан Василев – Антоанета, напусна следствието без обвинение за пране на пари. Над два часа Василева е била разпитвана като сви

Съпругата на Цветан Василев – Антоанета, напусна следствието без обвинение за пране на пари.
Над два часа Василева е била разпитвана като свидетел по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпруга й. Задавани са й въпроси единствено за имота в Швейцария, собственост на семейството. Преди дни стана ясно, че е образувано досъдебно производство за пране на пари срещу семейство Василеви.
Адвокатът на Василева – Менко Менков, съобщи, че имотът в Женева е закупен чрез лични средства на Цветан Василев, за които той е платил данъците си и кредит от швейцарска банка, като цялата документация е предоставена на следствието. Къщата на Женевското езеро е придобита през 2012 година къща. Луксозното имение е на обща стойност 40 000 000 франка. То е придобито с 20 000 000 франка собствени средства на Цветан Василев и кредит, изтеглен от съпругата му, в същия размер. Василева заяви, че в Сърбия съпругът й е получил заплаха за живота си. Семейството пращало на няколко пъти сигнали до прокуратурата у нас, но не последвала реакция. Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ каза още, че няма отношения с депутата от ДПС Делян Пеевски и той не е нейн семеен приятел.
Във връзка с обвиненията срещу Василев за източването на КТБ, съпругата му се въздържа да коментира, но обясни, че мъжът й цели оздравяване на банката. „Това източване е доста спорно, то е фарс, просто някой така е решил“, каза Василева във връзка с обвиненията. Тя отказа да коментира кой е организирал този фарс, но посочи, че парите все още са в банката.
Около одитния доклад на Българска народна банка, Антоанета Василева коментира, че става въпрос за тълкуване, което обслужва интересите на одиторите и това, което се заяви предварително като очаквана информация и резултат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0