Радан Кънев: Той е символ на това, че в България никога промените не се изродиха в напрежение – било между етноси, било между политически течения или граждански групи

Президентът Желю Желев ще остане в историята като един от хората, благодарение, на които не сме се отклонили от пътеката на демокрацията. Желю Ж

Президентът Желю Желев ще остане в историята като един от хората, благодарение, на които не сме се отклонили от пътеката на демокрацията. Желю Желев е символ на това, че в България промените не се изродиха в напрежение. Това каза пред журналисти съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.
„Д-р Желю Желев беше първият български демократично избран президент. Той ще остане в българската история като един от хората, благодарение на които с всички неудачи по пътя, които сме имали, и с всички провали, поне от пътеката на демокрацията и на гражданския мир никога не сме се отклонили“, каза Кънев.
„Мисля, че неговата роля за това е повече от определяща. Той е символ на това, че в България никога промените не се изродиха в напрежение – било между етноси, било между политически течения или граждански групи“, посочи Радан Кънев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0