Радан Кънев поиска квоти за кметове

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок постигнат съгласие да участват на квотен принцип в предстоящите местни избори, като си разпределят районите, къд

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок постигнат съгласие да участват на квотен принцип в предстоящите местни избори, като си разпределят районите, където да издигат кметове, за да не се конкурират, вероятно крайният резултат би бил добър. Това заяви вчера в Русе лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той призна, че до подобно решение биха стигнали изключително трудно.
„Не виждам в ГЕРБ готовност и достатъчна оценка на сериозността на ситуацията. Смятам, че те в момента си мислят, че могат да спечелят всичко сами, а това е много опасна надежда“, каза още Кънев. Според него на местния вот десните сили трябвало да покажат, че имат достатъчно сила и воля да извадят ДПС и БСП и от местната власт, за да бъде трайно ограничен моделът им на корупция.
„Трябва да спрем особено инвазията им в райони без турско население, където се опитват да печелят чрез гласовете на платени роми избиратели“, обясни Радан Кънев.
Той не пропусна да коментира и темата за гуверньора на БНБ. „Никой от политическите сили от управляващото мнозинство не приветства оставането на Иван Искров на сегашния му пост“, категоричен бе лидерът на ДСБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0