Първанов: Имало е и по-добри премиери от Борисов, но това е реалността

Всяка комбинация на кабинет сега е по-добра от едни нови избори, защото държавата свърши парите. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред

Всяка комбинация на кабинет сега е по-добра от едни нови избори, защото държавата свърши парите. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред Нова телевизия. Той заяви, че няма влог в КТБ: „Нямам и една стотинка в тази банка, дори предложих спрямо мен да падне банковата тайна и да се види истината“, уточни той.
„Бойко Борисов сгреши през 2009 година, че не направи коалиция и управлява сам. За разлика от тогава, управлението на Тройната коалиция преди това бе повече от успешна“, смята Първанов.
Бившият президент смята, че България е имала през годините на прехода и по-добри премиери от Борисов, но сега такива са реалностите.
„Поне една трета от страните в ЕС се управляват от коалиции между десни и леви, затова приехме да участваме в кабинета. Но при първите разговори бяхме на много различни позиции, само компромис от страна на ГЕРБ доведе до промяна на мнението ни“, уточни той.
Според Първанов, има поне три текста, които са приети от Борисов само за пенсионирането, предложени от АБВ и защитаващи правата на хората, които им предстои да излязат в заслужен отдих. „Ще има повишаване на доходите на пенсионерите, това също е прието“, уточни президентът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0