Майка удави бебето си след консултация с врачка

Най-тежкото наказание - от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор, застрашават шивачка от карловското село Васил Левски. Тя роди в

Най-тежкото наказание – от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор, застрашават шивачка от карловското село Васил Левски. Тя роди в дере и захвърли бебето си в реката. Пенка Тодорова ще отговаря за умишлено убийство на невръстната си рожба. „Не знаех, че съм бременна“, кълне се 38-годишната жена, чиято постъпка потресе колежките й от „Интендантско обслужване“ в Калофер.
Пенка заченала от Иван Иванов, с когото заживяла на съпружески начала преди 2 години. Грижела се и за своите две деца от първия й брак, които обаче не последвали майка си, а останали в Карлово. В края на м.г. менструалният цикъл на Тодорова секнал, но вместо на гинеколог, тя посетила врачка в старозагорско село. Гадателката й препоръчала да пие чай за бъбреци. Пенка започнала да пълнее. За да прикрие бременността си, дори пред жарките летни дни ходела на работа с широки дрехи с дълъг ръкав.
На 7 август застъпила редовна смяна в шивашкия цех. По обяд се почувствала зле и помолила бригадирката да я освободи. Не отишла на лекар, а поела по черен път, който води към дере. На пазача му направило впечатление, че работничката ходи бавно и се държи за кръста. Той забелязал, че след 30-ина минути Пенка се показала откъм реката и тръгнала към центъра на Калофер. Легнала на пейка, защото й прилошало. Наблизо била медицинската сестра Биляна Стоянова. Тя се впечатлила, че от кръста надолу Тодорова е в кръв. Попитала я да не би да е направила аборт, но шивачката упорито отрекла. Помолила да се обадят на мъжа, с когото живее, но през това време пристигнала линейка. Медиците в карловската болница установили, че Пенка е родила. По-късно полицаите открили трупа на бебето в най-дълбоката част на дерето. Според съдебно-медицинската експертиза бебето е от женски пол и било доносено, но е живяло само 10-ина минути преди да бъде удавено. Майката не е страдала от психическо разстройство и е била наясно с действията си, категорични са вещите лица.
Обвинителният акт е внесен в съда, където Пенка ще отговаря за умишлено убийство на бебето си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0