Утре ще бъде облачно, на места ще вали слаб сняг

Облачно и на места с превалявания от сняг ще бъде времето през следващото денонощие. Вятърът ще отслабне, но ще остане от юг-югоизток. Ще е срав

Облачно и на места с превалявания от сняг ще бъде времето през следващото денонощие. Вятърът ще отслабне, но ще остане от юг-югоизток. Ще е сравнително топло за периода. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните ще са между 7° и 12°. В София минималната температура ще е 4°, максимална – около 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния инстут по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус“. Атмосферното налягане ще се понижи още и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.
Над Черноморието ще бъде облачно, след обяд със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 8° – 10°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 4° – 5°.
Над планините ще бъде облачно и на много места с превалявания от дъжд, над 1700 – 1800 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.
През следващите дни ще преобладава облачно време, с чести превалявания от дъжд, предимно слаби. На отделни места в низините сутрин ще има мъгли или намалена видимост. Вятърът ще бъде с южна компонента и ще бъде сравнително топло за периода. Дневните температури ще са около и над 10°, а и минималните сутрин в повечето места ще са положителни.

COMMENTS

WORDPRESS: 0