Валери Симеонов: Даже и без Патриотичния фронт в момента по много въпроси има мнозинство

Мисля, че даже и без ПФ в момента по много въпроси има мнозинство. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на „Патриотиче

Мисля, че даже и без ПФ в момента по много въпроси има мнозинство. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов, съобщи „Фокус“.
„Чудесни са отношенията в нашата коалиция. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често БДЦ ги подкрепя и има мнозинство по много въпроси. Нормално е да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие. Има го в много парламенти, само в България сме свикнали да има мнозинство, което желязно да налага своята воля“, заяви Симеонов. По думите му, това не е нормално.
„На първо място ще продължаваме да настояваме отстраняване на ДПС от властта, на второ спешно приемане на избирателен закон, който да въведе задължително гласуване, активна регистрация, езиков тест за допускане на съответния избирател до урните. Също така ревизията в енергетиката, завършването на оградата с Турция, изнасянето на необработена дървесина, престъпността в провинцията. На всичко това ще държим“, подчерта Симеонов.
„Имаме решение от петък на политическия съвет. Пак ще се обсъди въпроса след като получим или не получим отговор от министър-председателя. Никого не изнудваме, доказахме, че сме последователни“, каза още Валери Симеонов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0