Близнашки: Голямата кадрова чистка предстои, до 10 дни ще бъдат над 1000 души

Голямата чистка в администрацията предстои. Числото 1000 ще бъде надхвърлено до 10 дни. Служебният кабинет уволни само 218 души, а рокадите бяха

Голямата чистка в администрацията предстои. Числото 1000 ще бъде надхвърлено до 10 дни. Служебният кабинет уволни само 218 души, а рокадите бяха основно сред областните управители. Възстановихме професионалисти, които бяха уволнени несправедливо от кабинета „Орешарски“. Това обяви бившият служебен премиер Георги Близнашки пред Нова ТВ.
Попитан за откраднатото вчера тефтерче по делото „Филип Златанов“, Близнашки каза, че това е „ тъжен финал на една драма, която обещаваше да покаже скритите механизми на властта в България. „Несериозно е това доказателства да  бъде в ръцете на вещо лице, но това е работа на компетентните органи“, каза Близнашки.
Бившият служебен министър за пореден път каза, че при него не е имало чистка. „Аз се опитах да направя нещо по европейски образец. Просто създадох едно равновесие сред партиите според последните евроизбори. Справихме се с организацията на изборите. Купуването на гласове намаля, защото взехме превантивни мерки. Контингентът е познат и част от тези хора напуснаха страната“, обясни Близнашки.
Попитан защо се е здрависал с Делян Пеевски в парламента, Близнашки обясни: „Аз съм учтив човек и се здрависах с всички депутати, които седят на първия ред в парламента. Делян Пеевски бе на първия ред и затова се здрависах с него. Не виждам това да е някаква драма.“

COMMENTS

WORDPRESS: 0