Непълнолетни показаха среден пръст пред паметник на Левски, Павел Чернев ги нарече „проститутки“

Четири тийнейджърки разбуниха духовете в социалните мрежи, след като разпространиха снимка, на която се кекерчат в неприлични пози пред паметник

Четири тийнейджърки разбуниха духовете в социалните мрежи, след като разпространиха снимка, на която се кекерчат в неприлични пози пред паметник на националната светиня Васил Левски, пише в. „Всеки ден“. Момичетата, чиято самоличност остава неразкрита, са се щракнали пред бюст паметник на Апостола на свободата в училищен двор, като една от тях сочи среден пръст към Васил Левски пред ухилените физиономии на приятелките си. Снимката предизвика бурна реакция на хиляди във фейсбук, сред които и националиста Павел Чернев. Някогашният депутат от „Атака“ също разпространи фотографията, наричайки непълнолетните момичета „проститутки“.
По-сдържани коментатори пък определиха деянието на ученичките като естествена реакция след оправдателната присъда на протестъра Асен Генов, който бе оправдан от съдийката Мирослава Тодорова заради това, че оскверни паметника пред централата на БСП на „Позитано“, боядисвайки го в розово. В скандални мотиви за оправдателната присъда съдийката окачестви действията на Асен Генов не като вандалски акт, а като израз на политически протест.

COMMENTS

WORDPRESS: 0