Апелативният съд: Затвор за Филип Златанов!

Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 3 години и половина затвор на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Злат

Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 3 години и половина затвор на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Снежана Душкова и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев потвърждава изцяло присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд от 3 април тази година на Филип Златанов.
С нея Златанов бе признат за виновен за това, че като длъжностно лице – председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към НС, не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за същата комисия. Присъдата бе 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Златанов, както и лишаване от право да заема изборна и ръководна длъжност в администрацията на Република България в продължение на 5 години.
В мотивите си САС е записал, че намира присъдата на СГС за правила, законосъобразна и справедлива и я потвърждава изцяло. Решението е подписано с особено мнение от докладчика по делото – съдия Иван Стойчев. Според него присъдата на Филип Златанов следва да бъде изцяло оправдателна.
Решението на САС подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

COMMENTS

WORDPRESS: 0