Джон Кери: Приветстваме да няма визов режим

Приветстваме да има безвизов режим. Това би било много положително събитие за двете страни, вярваме, че това ще укрепи вързките между двете стра

Приветстваме да има безвизов режим. Това би било много положително събитие за двете страни, вярваме, че това ще укрепи вързките между двете страни, ще продължим да работим по този въпрос, за да можем да постигнем по-добри възможности за пътуване между двете страни. Безвизовият режим ще стимулира инвестициите между двете страни. Това каза американският държавен секретар Джон Кери на съвместната си пресконференция с премиера Бойко Борисов.
По думите му тази програма за безвизово пътуване е много специфична програма. „Не може просто да включим или изключим една държава. За да включим една държава, има изискване процентът на отказаните визи да е под 3%. За България този процент е 15,2 на сто. Има и различни изисквания за електронните паспорти – всичко това е свързано със сигурността“, добави Кери. Бих искал да кажа, че наистина сме впечатлени от програмата и плановете на премиера. Това видяхме и когато бяхме на среща с президента. Виждаме един екип, който цели да се постигне напредък, каза още държавният секретар на САЩ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0