Чака ни дъжд по празниците

Лоша новина за любителите на зимни спортове. До навечерието на Нова година не се очакват сериозни валежи от сняг, както и екстремално ниски темп

Лоша новина за любителите на зимни спортове. До навечерието на Нова година не се очакват сериозни валежи от сняг, както и екстремално ниски температури. Това показва средносрочната прогноза за времето, представена от Людмил Кърджилов в „Дарик кафе“. След днешния ден, когато се очакват валежи в южните и източни райони на страната, времето ще се стабилизира.„В неделя срещу понеделник от северозапад ще нахлуе по-студен въздух и ще има превалявания, възможно е да прехвърчи и сняг, но през цялата следваща седмица времето ще бъде стабилно, сухо, мъгливо в някои райони около низините и водните басейни“, добави Кърджилов.
По думите му според средносрочните прогнози чак в навечерието на Нова година ще се образуват средиземноморски циклони, които най-вероятно ще засегнат Балканския полуостров и България. На 31 декември срещу 1 януари е възможно да има валежна обстановка над цялата страна, но все още е трудно да се каже дали валежите ще бъдат от сняг или дъжд, но по-скоро се очаква те да бъдат от дъжд.
В средата на следващата седмица се очаква и по-осезаемо затопляне – температури над 10 градуса северно от планините и Черноморието.
Според прогнозите още тази събота температурите ще се покачат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0