Миков с официално поздравление за празника на жените

"Приемете най-искрена благодарност за това, че сте до нас, че сте опора и стимул, без които много от начинанията ни биха изглеждали неизпълними,

„Приемете най-искрена благодарност за това, че сте до нас, че сте опора и стимул, без които много от начинанията ни биха изглеждали неизпълними, биха загубили смисъл. Благодаря Ви за грижите, които полагате за нас, за децата ни, за нашите родители. Благодаря Ви, че ни давате самочувствие и семеен уют. Благодаря Ви за окуражаващото усещане, което ни създавате, че винаги имаме до себе си близък човек, на който можем да разчитаме.“ Това написа председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук в обръщение към жените на днешния Международен ден на жената 8 март.
Лидерът на БСП изтъкна още, че все по-често жените водят в личния, в обществения живот, и намират сили в моменти, когато уж силният пол, губи надежда или увереност.
Ето и пълния текст на обръщението на Михаил Миков:
Скъпи български жени,
За мен е удоволствие да Ви поздравя за 8 март – Международният ден на жената. Днес празнувате Вие – нашите съпруги, приятелки, майки, сестри, а на нас – мъжете се пада удоволствието да засвидетелстваме силно уважение към Вас, отношение, което дължим през всички останали дни на годината.
Приемете най-искрена благодарност за това, че сте до нас, че сте опора и стимул, без които много от начинанията ни биха изглеждали неизпълними, биха загубили смисъл. Благодаря Ви за грижите, които полагате за нас, за децата ни, за нашите родители. Благодаря Ви, че ни давате самочувствие и семеен уют. Благодаря Ви за окуражаващото усещане, което ни създавате, че винаги имаме до себе си близък човек, на който можем да разчитаме. Не на последно място, благодаря Ви, че все по-често водите – в личния, в обществения живот – и намирате сили в моменти, когато ние, уж силният пол, губим надежда или увереност, че ще се справим с житейските предизвикателства.
Уважаеми дами, позволете също да припомня, че 8 март е празник, който отбелязваме благодарение на жените от социалистическото движение, иницииран като повод да подкрепим международната солидарност с трудещата се наравно с нас нежна половина на човечеството. 8 март е и възможност да върнем в полезрението на общественото внимание неприключилата борба за равноправие между половете във всички обществени сфери.
Наред с това, Международният ден на жената е пример за инициатива на хора с леви идеи, успели да убедят своите съграждани за необходимостта да демонстрираме уважение към партньорите си, да превърнем солидарността в повод за празник. Надявам се, че ние – представителите на съвременната левица, ще съумеем да отстояваме тези ценности и ще бъдем също така убедителни пред съгражданите си и за други принципи, в които вярваме!
Честит празник!

COMMENTS

WORDPRESS: 0