Поискаха отстраняването на подуправителя на БНБ Цветан Гунев

Искане за отстраняване от длъжност на подуправителя на БНБ Цветан Гунев, управляващ „Банков надзор", е постъпило в Софийски градски съд, съобщав

Искане за отстраняване от длъжност на подуправителя на БНБ Цветан Гунев, управляващ „Банков надзор“, е постъпило в Софийски градски съд, съобщава bTV. Съдебният състав ще заседава по-късно днес.
През лятото, малко преди поставянето на Корпоративна търговска банка (КТБ) под специален надзор, Гунев беше обвинен за престъпление по служба по досъдебно производство за недостатъчно упражняван надзор върху банките. За обвиненията си той получи мярка „подписка“ на 16 юни. Тогава от БНБ посочиха, че „във връзка с образуване на досъдебно производство срещу подуправителя и ръководител на управление „Банков надзор“ г-н Цветан Гунев и за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката, г-н Гунев по свое желание излезе в отпуск до приключване на процесуалните действия.
В средата на септември от СГС отхвърлиха искането на прокуратурата за отстраняването от длъжност подуправителя на БНБ. В края на месеца Апелативният съд отказа да отстрани Цветан Гунев от поста му. Тогава в мотивите си да не отстранят Гунев от поста му на подуправител на БНБ апелативните съдии посочиха, че прокуратурата се позовава не на факти и доказателства, а на „вероятности и усещания“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0