ГЕРБ оглавиха правната и бюджетната комисия в парламента

Парламентът създаде временна комисиия по бюджет и финанси и временна комисия по правни въпроси. Правната комисия беше оглавена от Данаил Кирило

Парламентът създаде временна комисиия по бюджет и финанси и временна комисия по правни въпроси.
Правната комисия беше оглавена от Данаил Кирилов от ГЕРБ, а бюджетната – от Менда Стоянова, също от ГЕРБ.
Двете комисии ще работят до изработване на нов парламентарен правилник и създаването на постоянни.
Седем народни представители от ГЕРБ ще бъдат част от комисията по правни въпроси – Димитър Лазаров, Красимир Ципов, Алтамир Адамов, Свилен Иванов, Добромир Проданов и Десислава Атанасова. Членове от БСП лява България ще бъдат Мая Манолова, Чавдар Георгиев, Филип Попов. ДПС ще бъдат предложиха Четин Казак, Хамид Хамид и Митхат Метин. Реформаторският блок ще бъде представен от Петър Славов и Димитър Делчев, а Патриотичният фронт Христиан Митев, Емил Димитров. Български демократичен център ще бъде представен от Явор Хайтов, член от „Атака“ ще бъде Явор Нотев, а от АБВ – Кирил Цочев.
Както във временната комисия по правни въпроси, и в бюджетната членовете от страна на ГЕРБ ще бъдат 7 – Ивайло Московски, Димитър Главчев, Владислав Николов, Делян Добрев, Лиляна Павлова и Диана Йорданова. Членове на комисията от БСП лява България са проф. Румен Гечев, Георги Търновалийски, Петър Кънев, а от ДПС – Алиосман Имамов, Йордан Цонев и Петър Чобанов. Членове от Реформаторският блок са Димитър Танев и Корман Исмаилов, от Патриотичният фронт Валери Симеонов и Емил Димитров, Георги Ковачев от Български демократичен център. Николай Александров от „Атака“ и Ивайло Калфин от АБВ са останалите членове на бюджетната комисия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0