Топмоделът Роси Черногорова разпознала Жоро Главата след разстрела на мъжа й

Полицията в Пловдив все още търси убиецът на 38-годишния Димитър Стоянов - Лудия. Той беше убит на входа на кооперацията, в която живеел. Спор

Полицията в Пловдив все още търси убиецът на 38-годишния Димитър Стоянов – Лудия. Той беше убит на входа на кооперацията, в която живеел. Според информация на БТВ съпругата на застреляния – Роси Черногорова, е казала на полицията, че е разпознала на местопрестъплението Георги Славов, по-известен като Жоро Главата. Опожарената кола, която снощи бе открита в гората, в близост до кооперацията на убития, е именно на Георги Славов.

Криминалисти извършиха втори оглед на мястото на произшествието, претърсена бе и гората за наличие на гилзи и евентуално захвърлено оръжие. Официално няма съобщени версии за убийството. Проверява се дали екзекуцията не е свързана с бизнеса на заложната къща на убития, търсят се и финансови и лични подбуди. Жестокостта на деянието личи от множеството дупки във вратата на кооперацията, в която Лудия живеел със семейството си. Според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, полицията работи и по версията за вероятна връзка между последните показни разстрели. Стоянов е бивш шампион по бокс, а след това и ММА-състезател. През последните месеци организирал подобни спортни състезания. Убийството на Димитър Стоянов е добре планирано. То е извършено професионално, смятат разследващи. Близките и приятелите му настояват убиецът да бъде заловен най-скоро. Не повече от 5 минути е живял Димитър Стоянов-Лудия след фаталния изстрел снощи, посочи специалисти по огнестрелни рани. Убиецът е стрелял от 8 метра, а втория път – от около 2, показват следите по входната врата на кооперацията, където беше ликвидиран ММА-боецът. Стъклото на вратата е надупчено от 12 сачми. Пушката е била заредена със забранените патрони 13 нули, всеки от които съдържа по 9 едри сачми. Фатален е бил вторият изстрел, който отнесъл половината бял дроб и шията на жертвата. Сачмите разкъсали централна артерия и кръвта на Димитър бликнала силно. Това обяснява защо целият вход е оплискан в кръв, обясниха криминалисти. Следи от пръсти има по пощенските кутии, което показва, че въпреки мощната стрелба Димитър е успял да се задържи прав и се е подпрял. После е направил няколко крачки и се е строполил пред входа. Смъртта е настъпила от остра кръвозагуба, вследствие на разкъсаните артерии. Кръвта му се е стичала и се е съсирила на гърба, затова криминалисти смятат, че се е обърнал по гръб в последния момент преди да падне на земята, сочат данните от първоначалния анализ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0