Родители обвиниха учител в сексуален тормоз над дъщеря си

Деца от плевенско училище обвиняват учителя си по рисуване в сексуален тормоз. Сигнал подава Радостина, една от майките на седмокласничка, съобщ

Деца от плевенско училище обвиняват учителя си по рисуване в сексуален тормоз. Сигнал подава Радостина, една от майките на седмокласничка, съобщава Нова телевизия.
Майките спират децата си от училище, а Радостина подава втора жалба до всички институции на 5 декември. Така 6 дни по-късно Агенцията за закрила на детето започва проверка. Учителят Данаил Ананиев си взима болничен, а неправителствена организация започва изготвя потресаващ доклад, в който десетки деца признават, че са обект на сексуални намеци от страна на Ананиев. Въпреки това, след изтичане на болничния му, в началото на декември Ананиев се връща в клас.
Радостина вече три месеца моли институциите да се задействат, защото дъщеря й е жертва на блудствени действия от страна на учителя по рисуване Данаил Ананиев. Радостина не е единствената майка на пострадало дете. Дъщерята на Галя също е получавала похотливи предложения. Директорката на училището Татяна Генова твърди, че не е забелязала нищо и заяви, че трябва да бъде доказано. Така учителят Ананиев остава в училището сред децата. Той излиза в болничен и се връща на работа преди 10 дни. От първата жалба на Радостина минава вече трети месец. Докладът ще е готов до 10 дни, в които Ананиев със сигурност ще е в неплатен отпуск. Учителят от своя страна отрича да е отправял неприлични думи и да е опипвал момичетата.
 В началото на месеца Ананиев е разпитан, а материалите вече са в прокуратурата. И докато компетентните ни органи разследват 3 месеца, неправителствена е изготвила доклад по казуса още в края на октомври. В него психолозите са разговаряли с десетки ученици и са категорични – Ананиев е тормозил децата вербално и не само. Те препоръчват никога повече да не работи с деца.

COMMENTS

WORDPRESS: 0