Обявиха грипна епидемия и във Варна

Във Варна е обявена грипна епидемия. Всички ученици излизат в грипна ваканция от утре до 3 февруари включително. Учениците ще се върнат в класни

Във Варна е обявена грипна епидемия. Всички ученици излизат в грипна ваканция от утре до 3 февруари включително. Учениците ще се върнат в класните стаи отново на 4 февруари. На 3 февруари здравните инспектори отново ще се съберат, за да преценят каква е ситуацията с болните в града.
Здравните власти съветват да се засили сутрешният филтър в детските заведения и да се спазва стриктен противоепидемичен режим. С оглед удобство за всички работещи родители, детските градини и яслите ще работят, но се препоръчва на родителите при възможност да оставят децата си вкъщи.
Спрени са плановите операции, свижданията и консултациите на бременните в болничните заведения. На личните лекари е разпоредено да посещават болните от грип по домовете. Ще бъдат ограничени и всички обществени мероприятия на територията на общината и областта.
По данни на епидемиолозите, заболяемостта продължила да нараства и достига епидемични стойности от 236 случая на 10 000 души население. При средни стойности за страната 173 болни на 10 000 души.

COMMENTS

WORDPRESS: 0