Затвориха пътя Варна – Бургас, коли бедстват край Златни пясъци

Пътят Златни пясъци – Варна е заприличал на река след силния дъжд, който се излива над Варна. В момента трафикът по платното в посока Варна е си

Пътят Златни пясъци – Варна е заприличал на река след силния дъжд, който се излива над Варна. В момента трафикът по платното в посока Варна е силно затруднен и преминаването на автомобили е изключително сложно.
В близост до Ботаническата градина се е образувала огромна локва, колкото малко езерце, съобщава Днес +, цитирайки очевидци. Две коли са закъсали в нея и се изтеглят с помощта на минувачи. Още един автомобил е заседнал в района. Шофьорът се опитал да заобиколи локвата през тревните площи и нагазил в калта, от където не може да излезе.
Поради сериозно количество вода, стичащо се на отсечка от пътя между Варна и Бургас, в участъка след разклона за село Дюлино, се налага пътят Варна – Бургас да бъде затворен за движение на автомобили поради непроходимост. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.
Движението в посока гр. Бургас се осъществява по обходен маршрут, през Старо Оряхово –Дългопол –Айтос.
Поради лошата метеорологична обстановка, ОДМВР – Варна призовава всички водачи на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и само при необходимост.
В област Варна има още един пътен участък, по който преминаването е затруднено. В община Аксаково, между село Осеново и село Климентово, се е образувала голяма локва вода. Към момента пътят е проходим с повишено внимание.

COMMENTS

WORDPRESS: 0