Извадиха тялото на загиналия полицай

Тялото на загиналия граничен полицай Асен Асенов вече е извадено от обърналия се камион в дере край с. Горно Ябълково, съобщи БНР. Продължава ак

Тялото на загиналия граничен полицай Асен Асенов вече е извадено от обърналия се камион в дере край с. Горно Ябълково, съобщи БНР. Продължава акцията по изтеглянето на камиона от дерето.
24 България припомня, че при тежка катастрофа тази нощ край село Горно Ябълково, община Средец, загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов. Той е с 12-годишен стаж в системата, има две деца. При катастрофата пострадаха 14 гранични полицаи. Те са транспортирани до болницата в Бургас. Шестима полицейски служители, пострадали при пътния инцидент, са настанени за лечение там без опасност за живота. Останалите 8 пострадали служители на МВР са освободени за домашно лечение.
Асен Асенов, шофирал автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозвал е служители на МВР, участващи в специализирана полицейска операция на българо-турската граница. Около 0.30 ч. на черния път край село Горно Ябълково камионът се преобърнал и паднал по таван в дере. На мястото на инцидента са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Спасителните екипи извадили 14-те пострадали гранични полицаи, но шофьорът останал затиснат в кабината часове наред.

COMMENTS

WORDPRESS: 0