Въдвориха в психоклиника бивша шефка на Агенцията по приватизация

Съдът да въдвори в „Центъра за психично здраве д-р Иван Темелков" бившата шефка на Агенцията по приватизация към Община Бургас Марияна Петкова

Съдът да въдвори в „Центъра за психично здраве д-р Иван Темелков“ бившата шефка на Агенцията по приватизация към Община Бургас Марияна Петкова Иванова. Това поиска Районна прокуратура-Бургас. Иванова е с тежка форма на шизофрения, отказва да премине ТЕЛК за освидетелстване. Опасна е най-вече за себе си, твърди държавното обвинение, пише „Флагман“. Решение по казуса трябваше да има още днес, но съдия Георги Грънчев даде възможност на Марияна Иванова да се запознае с изготвената експертиза и ако има възражения да ги изрази на утрешното заседание в 11:30 часа. В момента Марияна е с временна мярка за въдворяване. Тя дойде в Съдебна палата, придружавана от лекуващия я лекар.

В съда бе и омбудсманът на Бургас Таню Атанасов, който нееднократно се е занимавал с проблемите на Марияна Иванова. „Помня я още от времето, в което бях общински съвет, а тя в Агенция по приватизацията. Беше и продължава да бъде изключително интелигентен човек, но за жалост заболяването й е много тежко и се нуждае от помощ. За жалост отказва да я приеме“, разказва пред Таню Атанасов.
Марияна Иванова е завършила с отличие английската езикова гимназия. Придобива икономическа специалност, отново с отлична диплома. Зад гърба си има 18-годишен стаж, в който е известна като изключителен професионалист. Става шеф на отдел в Агенция по приватизацията към Община Бургас. Напуска през 2007 година, след като шизофренните й симптоми се изострят.
Проблемите за нея следват един след друг. Родителите й умират, близките й я изоставят. Живее сама в квартал „Акациите“, където освен всичко друго е подложена на ежедневен ромски тормоз. Това от своя страна води до пълното затваряне в себе си и асоциално поведение.
Марияна не може да се намери работа, отказва да признае, че е болна, не минава ТЕЛК и съответно няма никакви доходи. В последните години преживява с просия и подаяния на малцината й останали приятели. Надеждите са да бъде въдворена за по-дълъг период в Центъра за психично здраве д-р Иван Темелков“-Бургас, след което да й се даде шанс да започне живота си начисто. Марияна едва е навършила 40 години и шансовете са все още пред нея, смятат лекари. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0