Радан Кънев: Избраният министър-председател е най-стабилният вариант за консолидиране на мнозинството

Избраният министър-председател е най-стабилният вариант за консолидиране на мнозинство в 43-то НС. Това каза след срещата с ПП ГЕРБ съпредседате

Избраният министър-председател е най-стабилният вариант за консолидиране на мнозинство в 43-то НС. Това каза след срещата с ПП ГЕРБ съпредседателят на ПГ „Реформаторски блок“ Радан Кънев, цитиран от Фокус.
„Имената, които двете политически сили предлагат подлежат на одобряване в ръководствата и парламентарните групи и на двете политически сили. Предстоят и много сериозните консултации за подкрепа на програмната декларация на ГЕРБ и РБ от други политически сили за сформиране на стабилно правителство“, заяви Кънев. По думите му, изборният им резултат едва ли позволява всичко, което са поставили като условия да бъде изпълнено.
„Нищо в това НС не е комфортно и затова на откриването на пленарната сесия казах, че това НС дава много добра възможност да осъзнаем, че парламентът е поле на компромис, а нe поле на конфронтация. Това да не бъдем зависими от ДПСq е било определящо от датата 5 октомври до ден днешен и за в бъдеще“, каза още Радан Кънев. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0