Приключи драмата с въоръжения от Горна баня, с два счупени глезена и охлузни рани е

Приключи драмата с 35-годишният психично болен мъж, който се барикадира на втория етаж на къщата си в „Горна Баня". Мъжът е скочил от покрива и

Приключи драмата с 35-годишният психично болен мъж, който се барикадира на втория етаж на къщата си в „Горна Баня“. Мъжът е скочил от покрива и е бил отнесен на носилка, съобщи Нова тв. Психично болният мъж е развял бяла тениска, преди да скочи от покрива на къщата си. С него е било преговаряно цяла нощ. Името му е Лъчезар. Мъжът се качил на покрива на жилището, след като полицаи нахлули в дома. Това се случва около 03:00 часа през нощта. Той е скочил от покрива на къщата си на платнище, опънато от пожарникарите. След това стрелецът е бил сложен на носилка и отведен с линейка. Мъжът е получил леки наранявания. Той е с охлузни рани на главата и с два счупени глезена. Тепърва лекарите ще уточняват състоянието му, но то е стабилно и мъжът е контактен, съобщава Нова тв.
Мъжът е прекарал 3 часа на покрива преди да се реши да скочи около 06:15 часа. На покрива той е развявал бяло знаме, направено от бяла тениска с щампа на българското знаме. Също е размахвал своята сабя и е скандирал: „Да живее България. Победа“. Оръжието, с което е стрелял мъжът, е било незаконно. Предстои да бъде направена експертиза на оръжието, каза Радослав Сотиров, заместник-директор на СДВР, в ефира на bTV.
Пострадал е леко само един полицай. Няма обаче ранени хора, които живеят в района, тъй като всички са били евакуирани.
Както по-рано съобщихме мъж се барикадира в къща в столичния квартал Горна Баня и откри стрелба с въздушна пушка срещу полицаи. Мъжът е започнал да стреля по съседна сграда около 19:30 часа снощи, прозорците са потрошени.

COMMENTS

WORDPRESS: 0