Телефон заплита мистерията около убийството на красивата Стефка

Мистерия с убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова се заплете в Пловдивския окръжен съд. Година и четири месеца, след като момичет

Мистерия с убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова се заплете в Пловдивския окръжен съд. Година и четири месеца, след като момичето бе открито удавено в напоителен канал на край с. Йоаким Груево, вещо лице обяви, че телефонът на девойката изобщо не е бил мокрен. Това установила техническата експертиза на джиесема, извършена в Националния институт по криминалистика. „По апарата няма остатъци от вода и корозия, а винаги, когато има намокряне такива следи остават“, заяви вещото лице Васил Генов. Според него телефонът на момичето дори не е отварян и подсушаван.
Констатациите му се разминават на 180 градуса с показанията на свидетеля Тодор Андреев. Той е ловил риба на 13 юни м.г., когато намират удавеното тяло на абитуриентката. „Беше в спортен екип, цялата мокра. От джоба й извадиха джиесем. Чувствах се ужасно, не знаех какво да правя“, разказа в съда Андреев.
Обвиняем за смъртта на Стефка е бившият й приятел – 22-годишният Владимир Костадинов. На 12 юни м.г. надвечер той извикал момичето извън селото да се разберат. Двамата се скарали, абитуриентката паднала в напоителния канал, а той се уплашил и се прибрал. Очевидци на инцидента няма, а Владимир категорично отрича да е убил бившето си гадже.
Според бащата на момичето Николай Маджаров Владо първо набил дъщеря му, а след това я удавил. Когато водата се отдръпнала, той пъхнал джиесема в дрехите й.
„Не е възможно телефонът на Стефка да е сух, иначе по него е щяло да има отпечатъци“, оборва защитата на обвинямия адвокат Асен Самуилов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0