Каракачанов: Патриотичният фронт ще подкрепи Бъчварова за вътрешен министър

Патриотичният фронт ще подкрепи Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Целта ни е да има стабилност в държавата, а този вот е гарант за това, об

Патриотичният фронт ще подкрепи Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Целта ни е да има стабилност в държавата, а този вот е гарант за това, обяви съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов.
Относно оставката на Веселин Вучков, Каракачанов каза, че явно бившият шеф на МВР и премиера не са си говорили добре, или ако са си говорили, не са се чували.
„Смятам, че денят за оставката беше доста неправилно избран. Това породи съмнения, че има някакъв заговор. Не беше правилно избран моментът от Вучков, но така е решил, така е постъпил“, добави патриотът.
Каракачанов сподели още, че Румяна Бъчварова е диалогичен човек и той се е уверил в това по време на преговорите за съставяне на кабинет. „Материята в МВР й е чужда, но тя е последователна в действията си и вярвам, че ще направи така, че нещата да се случват. Важно е да успее да настрои апарата да работи и вярвам, че тя ще успее“, добави той.
Съпредседателят на ПФ добави, че партията му има разминавания с ГЕРБ, но всичко се изглажда в разговори. „ПФ е в парламента, защото така са решили избирателите, а не благодарение на ГЕРБ. Когато кабинетът се движи и изпълнява общата програма, под която сме се подписали, нещата ще се случват. Ако има забавяне, ние ще напомняме за тях“, каза още Каракачанов.
Относно скандала, който предизвика днес депутатът от Атака Десислав Чуколов, след като хвърли папка по Димитър Байрактаров от ПФ, който бе на трибуната, Каракачанов каза, че е добре в парламента да има тест за алкохол и наркотици. „Ако има тест, такива неща няма да се случват“, завърши той.
                                                                                                                         

COMMENTS

WORDPRESS: 0