Спряно е движението в двете посоки на автомагистрала „Тракия“

В 10 часа е спряно движението на автомагистрала „Тракия" в двете посоки за почистване на пътното платно от падналия сняг, съобщиха от пресцентър

В 10 часа е спряно движението на автомагистрала „Тракия“ в двете посоки за почистване на пътното платно от падналия сняг, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спират се и товарните автомобили на автомагистрала „Хемус“ в Софийска област и в участъка София – Самоков.
В Благоевградска област пътят Симитли – Разлог – Банско – Гоце Делчев /през Предела/ е затворен за товарни автомобили над 12 тона поради опасност от свличаща. Обходният маршрут е Симитли – Петрич –местност „Попови ливади“ – Гоце Делчев.
Преминаващите през проходите в Смолянска област автомобили трябва да бъдат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. Същите ограничения има и в участъка Пещера – Батак-Доспат в Пазарджишка област.
В Пловдивска област на пътя Асеновград в посока Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно тировете. Пътят Троян – Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.
Временно е затворен за почистване и Проходът на Републиката в двете посоки, след възстановяване на движението всички автомобили трябва да се движат с вериги.
Затворени за почистване поради паднали дървета са и пътищата Твърдица-Елена и Белово –Юндола.
Проходът „Петрохан“ в момента е отворен само за леки автомобили.
На пътя Хасково-Пловдив при с. Бяла река е спряно движението на леки автомобили поради наводнение на платното. 


Гражданите и
транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка,
поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от страницата в
интернет на АПИ – www.api.bg, и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130
20 в АПИ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0