Чиновниците ще доказват произход на пари, ако живеят по-луксозно

Всеки държавен чиновник, който ходи на екзотични ваканции, кара скъпа кола или живее по-луксозно, отколкото заплатата му позволява, ще трябва да

Всеки държавен чиновник, който ходи на екзотични ваканции, кара скъпа кола или живее по-луксозно, отколкото заплатата му позволява, ще трябва да докаже откъде са доходите му. Тази финансова проверка, както и електронно засичане на служители, взели голям заем или рязко замогнали се, са част от мерките за борба с корупцията, които експерти от МВР и още няколко министерства ще предложат в доклад, поискан от премиера Бойко Борисов, пише „24 часа“. Идеята е много от мерките да бъдат въведени ударно в близките 6 месеца, а във ведомствата с най-висок корупционен риск инспекторите да бъдат увеличени до 10 пъти.
Най-спешно ще се увеличат „ловците на корумпирани“ във финансовото, здравното и  вътрешно министерство. Увеличаването на инспекторите няма да се прави с нови назначения, а биха могли да бъдат прехвърлени служители от други позиции както в столицата, така и от цялата страна. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0