Създадоха тайно етническа партия

"Движение за благоденствие и възход" е най-новата партия, който учредиха в Пловдив над 1000 души предимно от кв. "Столипиново". Нито една медия

„Движение за благоденствие и възход“ е най-новата партия, който учредиха в Пловдив над 1000 души предимно от кв. „Столипиново“. Нито една медия не бе поканена на събитието, а организаторите забраниха да се снимат присъстващите. Нямаше и гости от други политически сили. Всичко стана при закрити врати, пише „24 часа“.
Тълпи от мъже заприиждаха около 11:00 часа в конгресния център на панаира, където се състоя учредителното събрание. „Не знаем за какво сме тук. Казаха ни, че трябва да дойдем. Има списъци“, обясниха мургави младежи. Всеки от тях носеше в джоба си по една бутилка минерална вода. Залата, която е с 800 места, се пръскаше по шевовете. Турска реч звучеше навсякъде. На няколко места се извиха опашки, където по списък се отмятаха пристигналите.
„Ще се борим за подобряване на състоянието на хората, които са в неравностойно положение“, обясни Октай Шериф, един от активистите на новата етническа партия. Той каза, че е напуснал ДПС. Работи в социалната дирекция на пловдивската община още от времето на бившия кмет Славчо Атанасов. Част от присъстващите обясниха, че „Движение за благоденствие и възход“ щяла да е алтернатива на ДПС. „25 г. нашите хора нищо не са видели от тази организация и доста са разочаровани“, допълни Дервиш Хасан. От пловдивското ръководство на ДПС заявиха, че не са информирани за учредяването на новата партия. „Във времето сме виждали много алтернативи на ДПС, но всички досега са били неуспешни“, коментира общинският съветник Али Байрам.

COMMENTS

WORDPRESS: 0