Военният министър: Няма основание да искам оставката на заместника си Орхан Исмаилов

Искам да разбера какви са основните аргументи да се поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Няма основание да поискам ос

Искам да разбера какви са основните аргументи да се поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Няма основание да поискам оставката му. Това заяви пред БНР министърът на отбраната Николай Ненчев. „Нито една служба не ме е информирала за нищо обезпокоително около тази личност. Няма нито едно основание да се съмнявам“, каза министър Ненчев.
Той изтъкна, че Исмаилов е безспорен професионалист, до преди няколко дни е бил член на Комисията за досиетата, имал е достъп до класифицирана информация.
„Нали ви е ясно, че той е проверяван стотици пъти. Единственият аргумент, който бе изтъкнат е това, че Орхан Исмаилов е член на една протурска партия. Но той не е член на партията на Корман Исмаилов – Народна партия Свобода и достойнство. Аз ще поискам удостоверение от господин Корман Исмаилов, че Исмаилов не членува в тази партия, увери министърът и добави, че не разбира цялата тази агресия към заместника си. – Днес ще имам среща с господин Валери Симеонов от ПФ, за да разбера какви са аргументите за искането на оставката на Исмаилов.“
Като член на БЗНС Ненчев припомни, че през 20-те години Стамболийски е издавал вестник на турски език. „Ние трябва да търсим добри отношения не само с Турция, но и с всичките си съседи. Живеем в един изключително нестабилен свят“, каза министърът и насочи вниманието към конфликтите в Украйна, Сирия и Ирак, Ислямска държава и др.

COMMENTS

WORDPRESS: 0