Вижте предложените имена за министри от Реформаторския блок

Имената, предложени от Реформаторския блок за членове на Министерския съвет, са 5. Това са проф.Тодор Танев за ресор образование, Румен Христов

Имената, предложени от Реформаторския блок за членове на Министерския съвет, са 5. Това са проф.Тодор Танев за ресор образование, Румен Христов за земеделското ведомство, ген. Атанас Атанасов за МВР, Меглена Кунева – за вицепремиер и отговорник по евроинтеграцията и Николай Ненчев – за отбраната, пише „Труд“.
Имената са предпоследни, предупредиха запознати. В момента текат разговори в парламента, на които присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Ако ГЕРБ не се съгласят на имената, може да има размествания. За поста в МВР се спряга и Веселин Вучков. При това положение Реформаторите можело да получат околната среда.
В структурата на кабинет се обсъжда да има четирима вицепремиери – Кунева, Румяна Бъчварова, Томислав Дончев и евентуално Христо Иванов, който може да остане на поста в министерството на правосъдието. За това имало съгласие и от ГЕРБ, и от Реформаторския блок. Засега от служебния кабинет остава и министърът на външните работи Даниел Митов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0