Москов: Чест е, че ДПС ми поискаха оставката

За мен е чест ДПС да ми искат оставката. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов от трибуната на парламента. „Преди 3 дни казах, ч

За мен е чест ДПС да ми искат оставката. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов от трибуната на парламента.
„Преди 3 дни казах, че ще направя всичко по силите ми да осигуря сигурността на екипите на Спешна помощ. Ще трябва цялото общество да осигури сигурността в Спешна помощ, защото те работят за цялото общество. Това с какви думи съм го казал е отделен въпрос. И аз моля за извинение, ако съм обидил някого, но аз стоя зад смисъла на тези думи“, каза Москов.
„Казах истината. От началото на годината има 227 нападения , ? от тях са в цигански махали. Аз съм виновен, че го казвам, и ако не го кажа, проблемът няма да съществува, така ли е?“, попита министърът.
„Когато се случи това нещо конкретен лекарски екип на следващия ден не може да помогне на други граждани. Хората, които са преценили да бъдат фронта на това здравеопазване, няма да искат да отидат там ,защото ще бъдат бити“, посочи Москов.
„Правата в едно общество вървят с отговорностите и те трябва да бъдат равни за всички. Ако във вашия дом дойде някой и в 220 дни реши да ви бие, това проблеми ли е или има право?“, запита Москов и допълни, че това се случва с лекарите от Спешна помощ.
По думите му навсякъде където има такива инциденти, Спешна помощ ще отива след осигуряване на защита и посочи, че не става дума само за ромски гета, като даде пример със случая в Исперих, когато побойникът е българин.
„Смисленият разговор е защо сме в това състояние и то е, защото в сериозна част от тези гета – държава няма. Няма я от много години, защото вие от ДПС имате ангажимента да представлявате тези роми, но да стъпи законността в тези гета, нямате ангажимент„, обърна се Москов към депутатите от ДПС. Москов каза още, че вчера след среща с вътрешния министър е подписано споразумение за съставяне на план за действие и е изготвена карта с местата, където се случват инциденти, като на тези места полицията ще оказва съдействие за сигурността на Спешна помощ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0