КАТ призова шофьорите да пътуват по-рано след празниците

Между 300 и 400 000 автомобили предстои да се върнат в столицата до края на празниците. Изчислението е на столичния КАТ, съобщи bTV. Оттам при

Между 300 и 400 000 автомобили предстои да се върнат в столицата до края на празниците. Изчислението е на столичния КАТ, съобщи bTV. Оттам призовават водачите да тръгнат на път по-рано и да не чакат късните часове, за да няма струпване на входните точки на София.
„Добре е на 3 и 4 януари хората да преценят личното си време и да тръгнат на път по-раничко, за да няма струпване на входните магистрали“, каза началникът сектор в отдел „Пътна полиция“ – СДВР Любомир Костадинов.
Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев призова хората да не забравят, че е зима и времето много бързо се променят, а пътната обстановка в следпразничните дни се очаква да бъде изключително натоварена. Пътна полиция залага сериозно и на контрола – личният състав към СДВР ще работи при засилен режим, ще има автопатрули на подходите и входовете на София, където се налага, ще се регулира движението, за да могат хората спокойно да се приберат. Пътните полицаи ще бъдат достатъчно на брой, за да има контрол на пътя и да подпомогнат движението.
„Ние имаме готовност навсякъде да поемем регулирането на движението, ако се наложи на входно – изходите магистрали, стига да получаваме и адекватна информация и от колегите, които са от провинцията“, посочи Костадинов.
Не може да се каже точно колко автомобила са излезли от София по празниците и така да се прецени и колко ще се приберат. Но грубите сметки предполагат, че при 900 000 автомобила, регистрирани в столицата, близо 300 – 400 000 са тези, които са излезли от града, коментира експертът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0